Nieuws Nieuw: Herfinanciering analyserapport

Nieuw: Herfinanciering analyserapport

16 juni 2023 | door Marc

Dit artikel delen

Wat is het effect van een rente-wijziging op de cashflow op de vastgoedportefeuille van uw klant? 

De rente die een belegger betaalt, heeft grote invloed op de financiële situatie van de belegger. Als de rentevast periode van een lening afloopt, kunnen de financieringslasten behoorlijk wijzigen. In Unite’s Herfinanciering Analyserapport wordt in beeld gebracht welk bedrag maximaal kan worden geleend en wat dan het effect van een rente wijziging op de cashflow is.

Met het invoeren van slechts één relevant adres krijg je toegang tot de huidige hypotheekgegevens vanuit openbare bronnen, inclusief alle andere panden die door dezelfde hypotheek worden gefinancierd. Unite biedt vervolgens een marktvergelijking van financieringsmogelijkheden, zodat u de meest aantrekkelijke financiering kunt kiezen.

Het Excel-rapport, dat na de keuze wordt gegenereerd, toont overzichtelijk zowel de gegevens van je huidige financiering als de berekende financiering. Hierin vind je ook de relevante ratio’s die geldverstrekkers hanteren bij financieringsaanvragen.

Wil je specifiek het renterisico van je huidige financiering in kaart brengen? Pas het oorspronkelijke rentepercentage aan naar een actueel percentage óf het percentage dat wordt genoemd in een eventueel verlengingsvoorstel. Je ziet direct hoe deze aanpassing van invloed is op de cashflow en andere belangrijke ratio’s.