Veel gestelde vragen Abonnement Hoe start ik met Unite?

Hoe start ik met Unite?

Dit artikel is bestemd voor organisaties die een Unite account hebben. Nog geen account? Neem contact met ons op via support@unite.nl .

Zodra u van ons uw inloggegevens voor Unite heeft ontvangen kunt u aan de slag. In dit artikel vertellen we u waar en hoe u uw eerste stappen kunt zetten in Unite.

1. Log in op Unite
Controleer of u met uw login gegevens kunt u inloggen op https://adviseur.unite.nl.

Omdat Unite u het wachtwoord heeft verstrekt, is het raadzaam om dit te wijzigen in een ander wachtwoord. Dit kunt u doen door uit te loggen en ‘wachtwoord vergeten’ te selecteren op de login pagina of door uzelf een ‘wachtwoord herstel’ e-mail te versturen onder instellingen > gebruikers.

2. Controleer uw bedrijfsgegevens
Het team van Unite stelt voor u een aantal zaken in, en het is goed om na te gaan of dit juist is gebeurt. De bedrijfsgegevens kunt u controleren en aanpassen onder instellingen > algemeen. Unite controleert of u een AFM inschrijving heeft. Unite werkt anders voor organisaties die geen AFM inschrijving hebben.

Tevens wordt er een logo geüpload die in uitgaande e-mails en op gegenereerde adviesrapporten wordt getoond. U vindt het logo onder instellingen > logo.

3. Stel uw vergoeding per aanvraag in
Indien u een vergoeding per aanvraag rekent aan uw klanten kunt u dit instellen onder instellingen > vergoedingen . Deze vergoeding wordt meegenomen in rendementsberekeningen voor uw klanten.

4. Controleer de geldverstrekkers
Heeft u bijzondere kortingsafspraken met geldverstrekkers of wilt u bepaalde geldverstrekkers niet aanbieden? Dit regelt u zelf in  instellingen > kortingsafspraken.

5. Voer uw kadaster gegevens in
Wilt u gebruik maken van het Vastgoed Inventarisatie Rapport (VIR) dan kunt u onder instellingen > kadaster uw kadaster gebruikersnaam en wachtwoord opgeven dat voorzien is van KIK-inzage rechten. Unite gebruikt deze gegevens om data op te halen bij het kadaster. Het is raadzaam om een aparte Kadaster gebruiker aan te maken. Hierdoor zijn de kosten die Unite aan kadaster data maakt eenvoudig te rapporteren en heeft Unite niet meer rechten dan nodig.

6. Maak uw eerste klant aan en vergelijk vastgoedfinancieringen!
Hoe u dit doet ziet u in onze instructie video ‘van klant tot aanvraag’.

We staan voor u klaar